Beneficiile exercitiilor fizice pentru inima ta

De fiecare dată când faceți exerciții fizice, vă întăriți singurul mușchi care este cu siguranță nenegociabil pentru o viață sănătoasă și fericită: inima.

De fapt, conform Raportului privind activitatea fizică și sănătatea al medicului chirurg general al SUA, persoanele inactive sunt de două ori mai predispuse la boli de inimă decât cele care sunt mai active. Acest fapt pune în perspectivă cât de important este exercițiul fizic în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Asociația Americană a Inimii recomandă ca adulții să aibă cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute pe săptămână de activitate aerobică viguroasă sau o combinație a celor două, pentru a obține beneficiile pentru sănătatea inimii asociate cu exercițiile fizice. Vestea bună este că puteți acumula aceste minute pe parcursul săptămânii.

Cum ne mențin inimile sănătoase exercițiile fizice?

Iată 5 motive pentru care ar trebui să vă creșteți activitatea fizică pentru a promova o mai bună sănătate a inimii:

  1. Exercițiile fizice scad tensiunea arterială.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, exercițiile aerobice sunt cel mai bun tip de activitate fizică pentru a combate tensiunea arterială ridicată. Acesta implică mișcări ritmice, repetitive și utilizează grupuri musculare mari, cum ar fi cele din picioare, umeri și brațe. Gândiți-vă la înot, mers pe jos, jogging sau dans.

  1. Exercițiile fizice îmbunătățesc oxigenarea.

Exercițiile fizice întăresc mușchii, ceea ce îmbunătățește capacitatea lor de a utiliza oxigenul din sângele care circulă. Acest lucru face ca inima să lucreze mai eficient pentru a pompa sângele către mușchi.

  1. Exercițiile fizice mențin o greutate sănătoasă.

Atunci când facem exerciții fizice, ardem calorii. Exercițiile aerobice creează un deficit de energie, în timp ce exercițiile de rezistență îmbunătățesc masa musculară slabă. Acest lucru, în combinație cu o dietă echilibrată, vă va ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă și un nivel optim al colesterolului.

  1. Exercițiile fizice reduc stresul.

Faptul de a fi în permanență încordat din cauza stresului poate provoca hipertensiune arterială. Exercițiile fizice îmbunătățesc atât starea de spirit, cât și încrederea în sine, ceea ce, la rândul său, este util în gestionarea stresului.

  1. Exercițiile fizice cresc colesterolul HDL.

Lipoproteinele cu densitate mare (HDL), cunoscute și sub numele de colesterol „bun”, curăță arterele de excesul de colesterol. Ele transportă excesul către ficat, unde este metabolizat. Acest lucru reduce riscul de ateroscleroză și de boli cardiovasculare.

Un studiu recent realizat de cercetătorii japonezi a constatat că efectuarea de exerciții fizice de cel puțin trei-patru ori pe săptămână, timp de cel puțin 20 de minute, crește nivelul de HDL.

Să pornim pe drumul spre sănătatea cardiovasculară

Atunci când luăm măsuri care țin de controlul nostru, cum ar fi exercițiile fizice și o alimentație corectă, simțim beneficiile destul de repede. De fapt, după ce vă dedicați unui program de antrenament cardio timp de câteva săptămâni, exercițiile fizice devin mai ușoare, iar sarcinile zilnice nu vă vor mai tăia respirația atât de ușor.

Tot ce este nevoie este să vă acordați 150 de minute pe săptămână de activitate aerobică de intensitate moderată. Cu alte cuvinte, doar 30 de minute de mers pe jos, în pas vioi sau de exerciții ușoare pe zi lucrătoare vor face minuni pentru inima ta. Activitățile de întărire a mușchilor care implică toate grupele musculare majore sunt, de asemenea, recomandate de cel puțin două ori pe săptămână.

Așadar, alegeți un hobby care va face bine inimii și sănătății dumneavoastră. Poate fi mersul pe jos, alergatul, mersul pe bicicletă, dansul, înotul și orice altceva care îți lucrează ritmul cardiac. Toate acestea pot avea un impact pozitiv asupra sănătății, bunăstării și fericirii dumneavoastră, acum și în timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *